Katträddarna

Ni djurvänner kommer typ dö när ni läser det här... Så jäkla hemsk så det finns inte.

Idag när vi byggde hagen så var våra söta bäbisar med oss hela tiden :) Vart vi än gick så hängde dom med. Sen skulle mamma mocka, och när hon var klar så var det bara en kissunge kvar. Hon tänkte att Maja säkert gått in i stallet igen... Men när hon kom runt hörnet så hörde hon värsta vrålet. Hon trodde att kattungen hade blivit instängd... men så var inte fallet.

Maja hade ramlat ner i en av brunnarna på gården... Som tur var så fanns det inte jättemycket vatten i brunnen, men det var ändå ett långt fall. Mamma ropade på mej och jag kom springade med Sisu. Vi såg inte bäbisen, men vi hörde hennes hjälplösa vrål. Det egade i brunnarna och stuprännorna, så vi hade nte en aning om i vilken brunn hon hade ramlat ner! Jag sprang fram och tillbaka mellan brunnarna och lyssnade efter vart hon kunde ha ramlat ner, men eftersom vi inte kunde se henne var det skitsvårt! Vi tänkte att om hon hade ramlat ner där så skulle vi ju ha sett henne! Men efter säkert 10 min så såg jag att ahha brunnar hade ett rör, som sedan leder ut till en ASDJUP brunn där allt vatten slutligen samlas. I det röret hade lilla Maja lyckats klättra in för att inte drunkna, och nu var hon fast där inne.  

Vi bestämde oss tillslut att hon måste ha ramlat ner i en av brunnarna, och började koncentrera oss på just den brunnen. Vi tömde brunnen på vatten så hon inte skulle drunkna... sen satte vi ner en platta, och på plattan satte vi en hink. i hinden la vi katternas filt som vi också vecklade ut och hängde så hon om hon skulle förstå så mycket, kunde klättra upp för filten och ur brunnen. Vi la också lite kattmat på filten, så när hon bli riktigt hunrig kanske, aknske skulle gå dit och försöka få  sig lite, och kasnke klättra upp. Vi satt dör vid brunnen och pratade med henne och försökta locka fram henne så vi i alla fall skulle kunna se henne... Vi var ju inte ens säkra på att det var rätt brunn än!

Efter typ 2 timmar var det näst intill kolsvart... Maja hade slutat jama och vi höll på att ge upp hoppet.. Vi skulle inte få upp henne. Men då hörde jag en plums ifrån den stora brunnen och vi blev fyllda av skräck. Vi sprang dit och sköt bort det tun ga stenlocket för säkert 7-8 gången.. Då skriker mamma: JAG SER HENNE! Och så slänger hon sig ner med hela överkroppen i den sjukt djupa brunnen  och greppar om Majas huvud. Tro det eller ej men vi räddade fan livet på henne! Hon var tyngesur och smutsig och alldeles sumpig av att ha krypit hela vägen under marken i det trånga röret. Hon verkligen skakade och det dröp vatten om henne, så jag la henne innanför min jacka och vi bar in henne till henne mamma. Där inne fick hon bli tvättad och dia.. Så vi stängde in alla tre i foderkammaren. Där inne kommer dom få vara om nätterna, och på dagarna släpper vi ut dom så dom får döda sig i hela stallet. Det blir inga mer upptäcksfärder för bäbisarna på ett bra tag nu! Nu har vi räddat livet på alla tre.....

Om vi inte hade fått upp henne ur den där brunnen hade hon antingen svultit ijäl, förfrusit eller drunknat om hon ramlat ner i den djupaste, strsta brunnen som hon höll på o göra när mamma lyckades dra ur henne ut det där röret långt nere i brunnen. Fyfan vad hemskt det var. Alla säger, det är ju bara en katt. Hade det varit en människa hade det här gått huuuuur långt som hellst... Hade det varit en häst hade det blivit en jäkla kalabalik. Hade det varit en Helig birma för 10 000 så hade man iaf försökt göra något åt saken.. eller hade det varit en hund hade man troligtvis tillkallat hjälp.. Men när det "bara" är en liten stallkattbäbis... ja då hade det inte varit någon som brytt sig om vi kallat på hjälp. Hon hade fått ligga där nere och Ruttna... alldeles ensam och skräckslagen.

Lilla Maja <3









Om två veckor kommer dom hem till oss och stannar i 5 veckor :)
Efter det kommer dom att få komma hem till sina nya ägare!

KOM IGEN FÖR FAN! OM INGEN TAR DEN ANDRA KATTUNGEN SÅ KOMMER DEN ATT DÖ!

Vad fan är ni för människor om ni låter det hända ? :(
Vi har redan räddat livet på 5 stycken... och försökt rädda den sjätte som den klarade sig inte :( Nu behöver vi lite hjälp faktiskt :/

Kommentarer
Postat av: Anonym

jo du gumman, men vist var det en underbar känsla när vi fick tag på henne!

2009-11-10 @ 06:33:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0