Bett

Jag källade precis runt på internet lite och började läsa lite om Pessoabett. Jag red på pessoa när jag hade Tabasco på halvfoder och tyckte det funkade superbra. Jag har precis tänkt köpa ett pessoa till Sisu men när jag började läsa detta ångrade jag som fan att jag tidigare ridit på det! Egentligen heter pessoabettet Dutch Gag vilket på svenska betyder Holländsk munkavle. Jag tycker att bara det säger mycket om hur kasst bettet egentligen är! Pessoat är egentligen ett körbett, men när Nelson Pessoa, Rodrigo pessoas far, började använda det inom ridningen blev det känt som pessoabettet.

Det är helt sjukt hur det här bettet förstör hästens mun, och jag kommer aldrig någonsin sätta det i munnen på min häst! Ska börja läsa om hacket ist. ska nog försöka köpa ett sånt och börja rida lite på om det verkar så bra som jag hittils tycker.

http://sustainabledressage.com/tack/bridle/pessoa_pop-eye2.gif

kolla länken så ser ni bättre hur pessoat fungerar. fatta vilket tryck det blir i nacken så fort man tar i tygeln... Vilket gör att hästen ska sänka huvudet. och kolla sen hur mycket mungiporna åker upp när man tar i tygeln, vilket gör att hjästen ska ta upp huvudet. Dubbla budskap? Jotack!



Puss <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0