mat!

Gissa vad jag o linuz laga för mat när vi är ensamma hemma om inte :



taccos såklart!



Snygging ;)

Våra katter

I vår familj har vi två katter,och när jag o min bror nyss satt o åt så snacka vi om deras personligheter.
vi kom fram till detta:
Felix röst skulle vara ljus och pipig om han var människa. han är en bögig liten tönt som älskar o prata och gärna gnäller tills han får vad han vill ha.



Stella skulle ha en skitbitchig röst och vara värsta fjortis. Hon  skulle va en askaxig liten skitunge.



Våra små sötingar (: <3


Alkohol

Bara för att jag sitter ensam hemma med min bror och inte har ett skit o göra så tänkte jag spriva ett inlägg om det här ämnet med inspiration från snacket med Anton Manitski.

Jag är 17 år och jag aldrig druckit på en fest. Alla vet inte det om mig, kan alla tänka sig det om mig ? Nej, det tror jag inte. ofta när jag berättar för människor jag träffar "jag dricker itne", så glor dom på mig som om jag vore världens största idiot och tror att jag försöker lura dom. Fel. Det är sant. Jag har aldrig varit full. Är det bra eller dålig ? Se det hur fan ni vill.

Jag som person är jäkligt social. Jag är med mina kompisar ute o festar varenda helg. Sen skolan börja har vi varit ute minst en gång varje helg och hittat på saker. Det har blivit rätt mycket alkohol, men inte för min del. Som sagt får folk en chock när jag berättar detta och vet ine riktigt hur de skall reagera. Vissa tycker att det är starkt gjort, andra tycker att jag är världent största tönt. Jag själv säms inte för detta, för jag vet att jag är jävligt mcyket tuffare och starkade än var andra som går ut och super sig fulla varenda helg är. Jag vet vart jag står och vad jag tycker. Vill jag ut och supa en kväll, ja men då gör jag fan det. Jag kommer aldrig att börja dricka för att någon annan påverkat mig till att göra det, utan jag kommer göra det när jag själv vill det.

Är det då starkt eller mesigt att inte dricka? Jag tycker faktiskt själv att det är starkt, även om de titne för fem öre är svårt att stå emot. Folk frågar mig ständigt om jag vill ha, men nej jag vill inte. Det är väl inget svårt med att säga nejtack ?

De vänner jag har som inte kan acceptera att jag inte dricker, utan tycker att jag är mesig, de är ta me fan inga riktiga vänner. En riktig vän accepterar mig för den jag är, vare sig jag dricker, röker, knarker, snuras eller inte. En riktig vän skäms fan inte och dom försöker inte påverka en. En riktig vän står fan upp för sin kompis i ur och skur och kommer inte med några jävla dumma bortförklaringar för att inte ha med den på fest. En riktig vän vill alltid ha med sin kompis ut, även om denne är nykter då ingen annan är det.

Så, tycker ni att jag är tråkig så får ni fan tycka det för jag skiter i vilket. Det handlar om vad jag själv tycker och vill, itne om er. Visst kan det vara tråkigt att sitta och vara den enda nyktra personen när alla springer runt helt fulla och har askul, men man behöver inte vara full för att vara flumm och ha kul. Allt blir vad man gör det till, ocb det tycker af jag är det viktiga.

*

Ibland blir man bara så jävla trött på allt och alla. Så jävla förbannad.
Uppskatta mej för den jag är annars kan det fan kvitta. Jag behöver inte er.
Sen nä fan blev det ett sånt mode att bete sig så jävla svinigt?


Svarar INTE på kommentarer !

Dött

Här sitter jag i min soffa med min bror och kollar på tråkig jävla fotboll... -.-
Emelie har itne svarat än... Så jag skiter väl i det ikväll och stannar hemma ist.
Tråk som fan :(  får väl bänka mej vid tven och kolla på skräckisar nu när det är halloween och allt.

Nu är vi fan sociala era miffon ;O

Puss <3

Tråkjävlar

Asså ni är sjukt jävla tråkiga!!! Nu blir det väl ingenting ikväll...
Fyfan va trist.

Skit!

Fan jag glömde ata kort på mitt ascoolt ländtäcke som jag gjorde igår! :(
och nu ligger de ti stallet utan o göra ngn nytta :/ xD
Får väl ta kort på det imorn, kasnke till o med på också (:

Men här får ni en annan bild :
Påmej! :O



Inte ofta ni ser mej med kort i handen va ? haha så njutsålänge det varar ;)

Fest

Okej, ikväll äre fest då. Men jag vet INGENTING! Vem vart hur? asså shit. Bara ngra timmar kvar ju :S men nåt måste vi ändå hitta! Tanken var ju att vi skulle va här men kukbussarna går ju som dom går. Min snälla mormor hämtar mej ikväll iaf <3 Eftersom mina fölräldrar också ska ut på fest (:

Men ja. Vi får väl se vart vi hamnar! parketten blir det iaf. Det är en sak som är säker. (Shit! Har jag lösa pengar ens eller?).



Lilla Emelie (: Jag vet att du älskar mej nu :)

Blogg- och bdbtips

Den första jag tipsar om är Linn olsson.
Hon har en ung D-ponny valack som hon på jag tror ett halvår hoppat upp till felfria LAn.
Jag älskar att bevaka den här tjejen eftersom hon för det första han världens sötaste ponny med en superkapacitet. För det andra så älskar jag hennes attityd. Hon är tuff samtidigt som hon inte dömmer andra människor. Dessutom vet hon vad hon går för och hon vet hur långt hon vill komma. Det ska bli spännande att se om hon när upp vill sina mål och drömmar, vilket jag abslout tror att hon gör (:

bdb: Plomonpaj
Blogg: Schalalaaolsson


Den andra tjejen är Sofia Genne.
Hon har två ponnyer, Martijn och Mahjong som verkligen har utstrålning och är superduktiga. hon är en grym ryttare med stentuff attityd. Dessutom verkar hon ha sjukt kul humor! Sen är hon verkligen en skitduktig fotograf med!

bdb: AbsolutGenne

Den tredje är Linn Ingvarsson. Hennes ponnyer är så sjukt fina så det finns inte! Dom är verkligen hur duktiga tävlingshästar som hellst och det verkar som dom placerar sig eller vinner varende tävling och klass dom startar! Jag fastanade helt klart för hennes bdb tack vare hennes hästarn otroliga utstrålning. Phillac är den svarta och Brave heart är den underbara isabellen. Den här människan är typ en av de bästa ponnyryttarna jag vet. Hon har så sjuk fina hästar och så sjukt mycket kunskap. Sen är även hon en jätteduktig fotograf.

bdb: Weppling

Nästa person är Isabella Nilsson. Hennes ponnys är också så himla fina och de kan VERKLIGEN hoppa! Bella är en skitduktig ryttare och jag hade aldrig klarat av att rida hennes häst becki som hon gör! Jag beundrar verkligen hur hon klarar att hålla becki så bra som hon gör och jag beundrar henne verkligen henne över att hon klarar stå emot all skit hon för över internet. hon är en skitduntig hoppryttare och jag älskar verkligen hennes hästar, speciellt becki. Dock gillar jag inte riktigt alltid hennes kaxia attityd, men alla har väl också en sån sida som man visar mer eller mindre. Jag tycker iaf att hon är en sjukt stark människa som orkar hålla sig på topp. Det synd verkligen att hon äslakr det hon gör! (Hennes hästar går medelsvår hoppning, vilket iaf jag själv tycker är sjuk kul o kolla på då jag aldrig hade klarat det själv!).

bdb: Bellan93
blogg: bellablondiiiiiee

Den sista jag tänker tispa om är en storhästryttare med namn Tove Fant. Hennes häst är sjukligt vacker och hennes bilder är skitfina! Reperis är en stor fux med vita täcken vilket också är mångas favorit. Han kan också verkligen hoppa! Det är en sak som är säkert... För tillfället så tävlar de ingenting eftersom Tove är sjuk och Reperis tidigare haft en skada och nu inte har tillräkligt med muskler, men när de kommer igång igen tror iaf jag att de kommer sopa banorna rejält! Hon är den enda storhästryttare som jag tycker är interessant att läsa om och bevaka. I vanliga fall föredrar jag ju ponnys (:

bdb: Tovefjant

Hemma från stallet

Nu har jag precis tryckt i mig två skålar med youghurt! skitgott :D haha xD Allt är gott när man äär utsvulten...

Malin var o provred idag. Gick jättebra och hon var tuktig :) Dock lite blyg.. Men hennes mamma var jättetrevlig :) sisu tyckte dosk allt var döden idag.. Ingenting alls var kul. han var segare är någonsing ska jag lova, och malin fick riktigt kämpa för att få igpng honom i trav. Men hon lyckades och gjorde ett bra jobb (: Jag satt upp på honom också, utan hjälp hihi vad busigt (a). fick allt lite fart på honom ändå! formen är inte o tala om nu för man får jobba som fan för att han ska gå fint. han blir rätt mycklet framåt ändå om man släpper tyglarna...tror inte han gillar sitt bett något vidare :/

Imorn kommer Carolina tillbaka igen (: mormor o saga kommer o hälsar på också. Vi drar med transporten ner till Gropen så får Carolina rida där lite :) så får vi se om seggrisen kan få ngn fart och livsglädje tillbaka... :(

Troligtvis blir det ingen KM hoppning imorn för jag kommer vara så jävla död efter massa fest ikväll så jag kommer itne komma ur sängen imorn xD

puss <3



Älsk i transporten när han har ont i hovarna :( <3

Halloween ?

Asså är det alloween idag eller imorn ? xD fett kass koll har jag, men ni älskar mej ändå ;)

borde verkligen sova nu  får klockan är svin´mkt och jag måste faktiskt upp imorn! Men jag har ingen lust :) vetni ? det r typ.. bara 21 dagar kvar till NEW MOON!!!!! Är det ignen mer än jag som är galen eller ? :( Längtar så sjuk mkt <3 Jag kommer väl säkert sitta o böla när Edward drar ifrån Bella och lämnar henne i skogen... haha ^^ sån lipsill jag har blivit sen jag blev ihop med älsk så det är inte sant! förr grät jag fan typ aldrig... nu kan jag böla hela tiden åt ingenting! till och med för filmer ;S vad jag minns har jag fan aldrig gjort det förr!

Ne nu ska jag tvinga mej i säng och fundera på ngt kul o blogga om. vampyrer ? Haha njaaaaaaa.... xD

Jo en sak till! :D  Var i Picia stall o prata med lite folk förit (: Malin kleta blof på sin vita häst! :O asballt såg det uit M) asså fejkblod då. haha :D hade aldrig dett lika bra ut på en häst med annan färg asså, men på Ramona blev det skittufft (:

natti för sista gången ;)

ÄLSKADE LÄSARE (L)

Vet ni hur glad jag blev när jag såg att besökarna stigit med typ 10 pers eller ? :D Såååå kul! Hoppas ni gillar min blogg :) och välkomna ! flera dagar i rad nu har ni legat på 25 ca, och innan har ni varit runt 15 (:

Så har ni ngt tips om vad jag ska blogga om nu då ? :) Så ni får ngt intressant att läsa om ;)

Imorn lovar jag er hästfolk att ge tips på lite kul häsbloggar och bdber att kolla ;)
Tänkte att jag skulle skriva lite om vad jag tycker om dem också (:

Saknar ni dagens vän ?

bby åkte precis hem

... och nu sitter jag o läser lite i kenzas blogg. Hon flyttar ju hemifrån idag (: fyfan vad jag skulle vilja va rik som henne! Bara kunna gå på IKEA och köpa verkligen allt nytt man vill ha. Fan vad vissa har det bra asså.

Ne nu måste jag väll sova som vanligt. ska uoo 9 imorn sen blire est och parketten på kvällen. Troligtvis... ingen svarar ju mej ??! :O

Vet ni vad jag har gjort idag ??!!! :D När älskling va här så var jag så himla social mot honom och gjorde om ett täcke till ett ländtäcke! :D blev nöjd faktiskt! rätt kul o sy ändå (: bilder får ni imorn :)'

natti <3


provsvar

min läkare ringde förut och hon hade fått provsvaren.
Som alltid och som jag visste så vasade det ingenting förutom att jag har ett järnvärde som ligger under det normala. Västa vecka är det nya prover och sen ska jag in en gng till för nya prover om 6 veckor.

Puss <3


älskling kommer

Vi behövde inte häng med ut o käka ikväll så älskling kommer hit <3 :)
Fast hade varit riktigt mysigt att följa med fakitkst... Fast ändå vill jag ju träffa roddan nåt nu nrä det äntligen är lov. Så både dåligt och bra var det.

Var i stallet i 5 timmar idag.. löshoppade med Fenix och Carro :) fenix sluta på 30 och Corre på 90, fast jag tyckte corre skulle fått ta 100 också för den hästen flyger verkligen över hindren!

Nu måste jag väm sätta fart med städningen. farmor höll på o dö när hon fick se mitt rum idag tydligen xD 

puss <3

*

Ibland undrar man fan om det ens är värt det. Jag vet att iaf en tjej håller med mej. Den bruden är tuff. Synd om er att ni inte vet vem eller vad jag menar :)

Vaken!

Nu ska jag trycka ner lite frukost och sen drar jag till stallet :) Rida min kuse fösrt och sen löshoppning med hästarna hos Pici (: Vi får väl se hur många som är med.

IMORN TJEJER, VAD ÄRE DÅ?????!!!!! :D


Hihi (a)

Nu skrämde jag allt upp alla Bdb nördar med att min pojk hade blivit sjuk igen va (:
Haha nejdå, så är inte fallet. Det ska jag inte låta hända igen <3

Godnatt (:

Sovdags igen

ibland känns det som om jag inte gör annat än sover. Nuf ör tiden akn jag gå o lägga mej mitt på dagen! Det var en omöjlighet förr (: Men rätt gött måste jag medge.

Bloggtips nu då ? Vill ni ha bilder? Vill ni ha tips eller åsikter? Asså ni suger. Jag kan ju itne göra min blogg intressant för er om ni inte hjälper mig ? (:

En fråga, som jag verkligen vill att ni ska svara på. Hur många hästintresserade här som läser min blogg?
Ska det va hästsnacka eller inte ? är ni med o diskuterar om jag lägger upp diskusionsfrågor?

Svara nu annars blir jag ledsen :(

Puss och Sovgott (:

Fång

Nu när jag ändå håller på kan jag ju skriva ett inlägg om detta eftersom jag inte har ngt annat för mig.

Fång alltså, en förjävlig sjukdom vill jag lova. Som sagt finns det lika olika typer av fång. Belastningsfång, förlossningsfång (?) och den "vanliga" där de får i sig vad många tror är för mycket gräs.
Det jag kan mest om nu är ju det sista alternativet och det där med att de får fång fr att de äter för mycket stämmer INTE.

För att gräset skall växa behöver det ju som alla vet sol och vatten och blablabla... Det är i alla fall så att när gräset på våren skall sätta igång o växa behöver det ju få alla sina behov tillfredställda för att kunna växa till sig ordentligt. Gräset får kanske vatten men ingen sol och värme och kan därför ine växa som önskat. Detta leder till att fruktanet samlar sig i gräset och lägger sig för att vänta på solen, och när solen den kommer får gräset en riktig växtspurk.

Jo det är väl jättebra att gräset blir grönt och växer snabbt, men den stora nackdelen är att hästarna och framförallt ponnysar inte tål fruktan något vidare. när hästarna får i sig fruktanet så utger det en rubbning i tarmarna. Det här utger ett gift som bryter ner lamellerna i hoven vilket leder till att hovbener lossar från hovväggen och nu sitter löst i hovkapseln. Hänger ni med?

Fång är en vidrig sjukdom eftersom det går så himla snabbt för hästarna att få det och att det sedan tar jättelång tid för dem att repa sig. Det finns heller varken något botemedel eller sätt att förhindra hästarna från att få fång, utan vi människor måste vara extremt uppmärksamma på varje liten signal hästen ger om att någonting inte är som det ska.  på Sisu blev det en fläsknacke som vi itne gjorde gågonting åt eftersom vi inte hade någon kunskap och visste bättre.

Att äldre hästar får fång lättare beror på att de har sämre ämnesomsättning än de yngre. Många säger också att om en häst har fått fång en gång får den det nästan alltid igen. Detta stämmer heller INTE. Jag tänker inte låta min ponny få fång igen, och det kan ni ge er fan på!

:)


protein? fång?

Gunilla sa i stallet idag att foderjäst inte alls är bra för fånghästar eftersom det är mycket protein i det... men vi snackade ju för fan med soderspecielist?! mamma ska nog ringa in imorn o kolla med dom igen... Tänk om Sisu får fång igen?! Det får han abslout itne få :( men han verkar ju bli bättre i magen av det iaf? Åh jag blir galn på hästfolk ibland! varför ska alla ha så jävla olika åsikter?!



Som läget är nu ligger sisu ungefär på andra bilden.
5 % hovbensrotation och en måttlig hovbenssänkning.

För er som inte förstår riktigt innebörden med det här så har alltså hovbenet loassat från hovväggen och sitter nu löst. därför har det sänkt och roterat inne i hovkapseln. Det kan gå olika långt hos olika hästar och på vissa rör det sig inte alls. Går hovbenet igenom sulan så är det helt enhelt kört för hästen och man får ta bart den, vilket den håller på att göra på bild 4.

Älskade Tabasco
Är det två eller tre år sedan nu?
Jag vet inte och jag orkar inte räkna efter.
Men jag älskar dej än vännen. Du kommer alltid att ha din egna alldeles speciella plats i mitt hjärta </3













Och Den här lilla serien bjuder jag på!







Hihi jag vet att jag är bäst på att hoppa upp barbacka (a)













fatta påfrestningarna vid hoppnignen eller. Helt sjuk egentligen !



Jag älskar dej <3

Burhults Tabasco (L)

Det gör fortfarande ont i hjärtat av att se de gamla bilderna <3

Sry

vet att jag inte varit ngt duktig med bloggen idag.. Förlåt mej (L)
Min dag har iaf sett ut så här:
Vaknade runt 10 och städade, käka o lite sånt (: Sen kom Maja, Jessica och Alexandra hit vid 12 och vi hade ett litet Lucia möte. vi fick faktiskt mycket gjort på kort tid, med tänke på att det var rätt mkt flumm med! xD
Nästa gång hoppas jag varkligen att det är fler som är med på mötet! Annars kommer allt bli kasst som förra året :/

Efter det var det fix igen, och sen stack jag o mamma till Götene o kolla när våran eventuellt nya medryttare Carolina red. Det gick rätt fort och Champis som hon red var allt ritigt pigg (: Jag måste verkligen säga att hon var skitduktig för enligt mig red hon typ bäst av alla i gruppen, plus att hon red den minsta, den för gången hetaste ponnyn av alla, Plus att hon red på hack vilket är en konst! Jätte duktig tyckte iaf jag att hon var :)

Sen bar det av till älsklingen där jag stannade när mamma handla, sen hängde han med mig hem och vi kollade på tv med Linuz :)
Älskling fick ett par skor av Linuz med som min bortskömda bror bara användt typ en gång?!! asså jag skulle aldrig få bete mig som han gör xD.

Men jag måste klaga lite på er med. Vart är bloggtipsen eller?
Ni vill väl läsa en intressant blogg antar jag ? Vad är det som är så himla intressant med att sitta och läsa om vad jag göra för tråkigt på dagarna ? xD

Lucia möte nu

här sitter jag med ina kandidater ! Haha ne men jag skojja xD
Vi har precis planerat klart allting och jag försöker komma på alla mailadresser vilket inte är det lättaste. Ikväll blir det GLR och sen bby, på söndag är det KM hoppning som jag o Jessica kasnke ska åka o kolla på. :)

Puss <3

Bloggtips!

Imorn när jag loggar in vill jag se kommentarer med BLOGGTIPS! Kan ni va så snälla ? (: Säg något som ni skulle vilja höra min åsikt om bara. Vad som hellst! Tråkmånsar är ni om ni inte gör det!

Natti <3

Natti

Nu är det faktiskt läggtime får min del (: För imorn är det ju fullt upp igen... luciamöte och så (: Sen GRK o kolla när Carolina rider. Sen hem till min ponny :)

Fyndade bland annat en topp på H&M idag för bara 100 spänn! Även om jag inte var helt nöjd med den så var den helt kalrt värd 100 spänn :) har ju letat efter en svart med hel dragkedja länge nu så jag blev lycklig!!

här får ni lite smakprov :)







Puss <3



Älskade vän <3


bonde söker fru...

...sitter jag o kollar på med min familj nu (:
En av dom är verkligen ett äckel asså. Vet itne vad han heter men han med ful äcklig mustarsh eller hur fan det stavas xD

Vet ni vad det är på TVen ivkäll??!!! :D


emma här

Sitter i soffan och lyssnar på musik och provar kläder och skor inför lördagen med emma (:
Myspys <3
Förut var vi i stan o shoppade lite. Ni får nog se sen tror jag (:

Ska till min ponny om en stund och släppa in honom och eventuellt dom andra med, vi får väl se. ha en bra kväll (L).

puss <3

Godmorgon sömntutor!

Ko porecis hem från stallet. Carolina va o provred idag och det gick jättebra ! :) Sisu var skitseg men ´hon skätte det jättebra. Hon verkar vara en jättemysig tjej som tar bra med initiativ och är lagom social!
Sisus Achema är fullspeckat denna veckan!
Måndag:Vanlig ridning
Tisdag: Carro
Onsdag: Carolina provrider
Torsdag: Vila
Fredag: transport och riddarspel
Lördag: malin porvrider
Söndag: Saga ska provsitta och Carolina ska provrida för andra gången.

Imorn ska jag o mamma åka o kolla när carolina har hopplektion på ridskolan med Champis :) Ska bli kul o se henne lite mer in acction än vad man får se på min segplutt som inte ens får galoppera än :)

nu ska jag koka mej lite nudlar tror jag :)

Puss <3

Mys :)

Här sitter jag i soffan och pratar och myser med mamam (: Vi har kollat på andra avenyn tillsammans och innan kollade vi på film med pappa. Den av skitbra fakitkst (:

Jag och mamma tog också in alla hästarna idag för första gången. min ponny är ohyfsad och uppför sig sämst av alla! inte bra (a) men det är nog för att han inte äter gräs, för förr har han varit den lydigaste i hela stallet (: Det kan ingen säga emot ;)
Shettisarna var jobbiga att ta in idag för det är så hima jobbigt när dom är små och ska tränga sig förbi xD Speciellt musse som inte har nån respekt för tråden och försöker smita under! :D sötis <3

Ne jag ska fakitkst ta o krypa ner i min säng nu :) Imorn sk ajag upp halv 9 för vid 10 kommer Carolina och ska provrida. Tänkte att hon skulle få rida på stubben men sisu är så jäkla tråkig där nu, så ah vi får väl se.

Jag älskar min ponny, min mamma, min älskling och alla andra som ställer upp för mej när jag behöver er (L) vet itne varför allt är piss nu, men det har väl helt enkelt blivit för mycket.
<3

Tränsbett?

Jo, jag rider för det mesta på tvådelat och ibland på tredelat. Dock är båda betten för stora och det MÅSTE inhandlas nya. Frågan är vad för bett jag ska köpa? Låser lite på interne och jag måste bara säga att det är helt SJUKT att man inte fåt nån information om bettets påverkan på hästen på ridskolan! Jag kn ju inte ett skit om bett! hellst av allt skulle man ju rida utan huvudlag alls, men hur skulle det funka i hoppningen eller? xD

Ett tvådelat bett viker sig lätt i munnen och ger skador på gomtaket. ett tredelat bett är dåligt för att det finns så många leder som kan nypa hästen i munnen. ett för långt bett är dåligt för att det ligger dåligt i hästens mun och ger läggare skador på tänder och mun. Bettringen är kass för att den är rund och lätt nyper hästen i mungiporna. ett hack är dåligt dör att det kan trycka för hårt på nosryggen och till och med ge sprickor i den (dock inget jag tror på! jag menar, den styrkan har inte en människa och om hästen skulle trampa på tygeln så går nog tygeln av inna nosbenet gör det!).

Det siktar not ändå mot ett tredelat eggbett, ett hackamore och en legitimerad tandläkarkontroll och bettutprovning! inte konstigt att min häst tuggar så mycket. Undra egentligen hur hans mun ser ut :(


Götene iaf

Tänkte ju gå o hälsa på mamma men hon hade tydligen fullt upp! Så jag fixar mej väl ist o så åker jag med roddan med bussen till Götene (: Kommer väl hem vid halv 7 eller ngt igen. Ska upp o fixa med sisus mat sen, har ju köpt foderjäst och linfökakor till hans diaremage! Ursh stackars liten :( hela hans tarmsystem har slått ut efter 1,5 månad med mediciner :(

igår köpte jag en ny grimma till skrutten med :) jag tyckte iaf den var riktigt snygg! :O Silvrig och fin (: Försökte ta kort men skritten var hungrig och ville INTE stå stilla. Först skulle jag hålla honom o ta kort samtidigt viklket inte alls gick över huvud taget! han studsa som en liten gris i stallgången! Sen fick mamma hjälpa mej o då gick det lite bättre (:





Finaste bby (: <3


mat!

Nu ska jag gå o äta lassange (: sen ska jag ringa till min mamma och fråga om jag får hälsa på henne på jobbet :) Känner mej alldeles ensam här hemma :( Och älskling kommer nog inte hit heller.. han har ju sovit hos sin bror i flera dagar nu så han måste säkert va hemma idag. Hatar när han är hos sin bror. När han är där så får han ju inte va med mej å hur länge som hellst eftersom han inte precis är där bara över kvällen eller så... när han är därså sover han ju där i flera dagar :(

Puss <3



Det var den här älsklingen jag blev kär i, och tänk att han fortfarande är lika underbar :) <3

Förlåt

Jag fick riktigt dåligt samvete nu. jag måste varit riktigt elak igår. Min mamma är världens bästa mamma. Hon ställer upp till 120 % för både mig och min bror! Det sista hon är är egoistisk. Hon stället upp på alla hela tiden och tänker minst på sig själv... Innerst inne vet jag det och ändå beter jag mig som ett svin. Men jag måste säga att jag tror faktiskt att de flesta barn ohc ungdomar gör det idag. Alla är så jävla respektlösa så det finns inte! Det jag vill säga är iaf att min mamma inte alls är nån jävla hästmördare. Jag var bara så irriterad och ledsen för jag hade kunnat rädda livet på en häst men nu går inte det. hade jag fått två månader på mig så hade jag kunnat rädda livet på ponnyn. Det handlar itne om mig, det handlar om den här hästen som jag vill rädda livet på. Men men, man kan väl itne göra allt här i världen. Man kan inte ställa upp för allt och alla. Ibland måste man fan va ego för att orka leva själv. Det är dom som ringer till en människa och ber denne ta livet av deras häst som är en jävla hästmördare. hade dom bara ansträngt sig så hade det inte behövt sluta såhär. Min mamma är iaf bra som hon är. Nej, hon är bäst som hon är. Så mycket pengar och tid hon lagt ner för att rödda min ponny den här sommaren. hon hade lika gärna kunnat avliva honom när vi ändå var inne på kliniken, men det gjorde hon itne när hon såg hur mycket jag låg o böla. Det finns ingen mamma i världen som bryr sig mer om sina barn än vad min mamma gör. Jag äe stolt över att vara hennes dotter. Och jag älskar henne, även om jag är jävligt dålig på att säga det.

<3

Medryttare

Jäy :D Nu rullar det på med medryttare här!
Det gillar vi (:

Mamma

Jag vet att du gör det för min skull och det är jag otroligt tacksam för, och jag vet att du också gör det för din egen skull. Men i det här fallet var det inte mig vi pratade om. Det var inte mig du var egoistisk mot. Det är inte jag som mister livet. Men jag älskar dig i vilket fall <3

09.42

Hejsan alla (:
Nu har jag varit på vårdcentralen med mamma och tagit lite prover. Gick faktiskt bra, men jag är så jävla mesig.

idag blir det chill hela dagen... Så gött! Funderar på o gå upp till mamma och hålla henne sällskap sen, hon jobbar ju till 6 idag :( Stackars henne... Men vi får väl se om roddan kommer hit sen..

Skulle hämtat min bok på biblan idag med men tror jag skiter i det för jag har inget f- kort och dessutom har jag redan varit i götene en gång idag och då hade dom inte öppnat än :/
Ska nog ätta på tven nu och börja mitt eviga väntande på min otrloigt sega pojkvän.
vad sociala är ni snälla ! <3

Deppdag

Idag är det deppdag vill jag lova. Den enda bra var att jag för första gången vann på ohtello. Inget är bra med mitt liv just nu. Och imorn ska jag ta jävla prover. Trött på att ta massa jävla onödiga prover som ändå varken hjälper mej eller vsar ngt. men nu när dom inte hittar ngt så kasnke jag åt minstone kan få nya mediciner. Jävla liv. jävla mage.

Luciaplanering

nu har jag o jessica planerat klart (: Det första mötet blir på torsdag klockan 12. Alla kommer väl då hoppas jag ? :)

Lucia

Det känns som om Lucian faktisk kommer att bli mycket mer lyckad i år jämfört mot förra! Ser riktigt fram emot den. Jessica kommer troligtvis hit sen och då ska vi planera lite inför första mötet så vi har ngt att diskutera :) Tror detta kommer bli bra.. Jag hoppas verkligen det! :D Mycket fler folk som är på i år iaf, riktigt kul måste jag säga!! :D

HÄSTSKÖTARE VART ÄR NI?!! :D

Gaaaah!

Fan vad jag blir arg då ! Min mamma skulle kunna rädda livet på en häst men neeejdå! åhhh -.- Hon ska bara tänka på sig själv jämt! Hon behöver ju ens ens göra ett skit?! Hon behöver inte ens betala ngt!!!! Hon tar livet av hästen. Det är jag helt jävla säker på.

Så jävla egoistigk!

Dagens vän!

Dagens vän är Emma Viktorsson.

Emma är den enda gamla kompisen jag har kvar och det är hon som känt mig allra längst. Emma och jag gick i samma klass på på mellanstadiet och det var där vi lärde känns varandra. Emma känner mig utan och innan och jag tror inte att det finns någon som känner till mitt tidigare liv bättre än vad hon gör. Emma har alltid funnits där för mej och jag har alltid funnits där för henne. Det är så det ska va och så kommer det att förbli.

Några av de minnen jag delar med emma är exempelvis när vi ban ihop våra cyklar med ett hopprep och cyklade runt. Alla hör ju hur det slutade? xD vi åkte in i varandra och slog halvt ijäl oss. Ett annat minne är när vi var ute o cyklade i regn och hagel. Helt plötsligt skriker emma SVÄÄÄÄÄÄÄNG!!!! och jag tvärnitar och hela jävla cykeln åker omkull. Jag hade så ont i ryggen att jag höll på o dö, men fan vad vi garvade!

ett annat minne är när Jga red Beauty och hon red Callando. Hon och Callando hon i full galopp mot ett hinder, emma ställdee sig upp och ponnyn tvärnitade! Emma flyger fram på halsen och i samma sekund hoppar hästen över hinder från stillatdående. Emma flyger som ASET över hästen och på något jävla vänster sitter hon kvar på halsen???! när dom är så andra didan hinder drar callano ner huvudet och emma åker kana ner på hästens hals och stället sig framför honom på fötter. Asså jag skrattade nog som aldrig förr! Jag minns så jävla väl hur det gick till. Så jävla sjuk asså! Emma du ska alltid lyckas med det värsta!! xD





<3

Lucia

Om allt vill sig så ska vi försöka oss på att ha Lucia med hästarna i år igen, vi fick ju så himla mycket beröm för det förra året trots att vi var så dåliga! xD Dessutom fick vi in rätt mkt pengar.

Vi är ca 6-7 hästar pch ryttare, men vi behöver ha en skötare till varje häst som hjälper oss med hästarna och som ochså är med i luciatåget. Så min fråga är om det finns några frivilliga? Vi böhever så många som möjligt och alla är jättevälkomna! Det är mycket som ska fixas innan oc det skulle vara jättekul om nån ville hjälpa oss (: Dessutom har vi det riktigt kul på mötena, haha ! Smsa, kommentera eller Maila mig om du är intresserad ;)

[email protected]
0768959378

Vaken

halloj där (:
Vaknade recis efter en välbehövd natts sömn! Så fort jag orkar ska jag åka upp till stallet och rida min lilla skruttponny, sen blir det chill hela dagen, Gött!

ÄLSKA LOOV!!!!

HAHAHAHA!

Asså grymt kul!

Även ni som inte är hästintresserade borde se det här klippet! om ni vill kan ni spola fram till 3.15 där det roligate är!!! xD HAHAHHAHAHA!!
Ryttaren tror verkligen att han kan flyga! xD dessutom ser han ut som en jävla groda över hindren och driver sönder hästen med sätet!
Stackars häst asså :( Fast det ser så JÄVLA kul ut!! xD
för det första så trodde jag itne ens det här var seriöst, för det andra, HUR KAN MAN LÅTA DETTA SKE? för det trejde, HUR I HELA VÄRLDEN LYCKAS DENNA MÄNNISKA "SITTA KVAR" PÅ HÄSTEN??????!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM

Fick en bild av olle

Det här väcker minnen gumman <3



Johanna Helena Dahlberg (L) olivia elin miriam johansson


Bett

Jag källade precis runt på internet lite och började läsa lite om Pessoabett. Jag red på pessoa när jag hade Tabasco på halvfoder och tyckte det funkade superbra. Jag har precis tänkt köpa ett pessoa till Sisu men när jag började läsa detta ångrade jag som fan att jag tidigare ridit på det! Egentligen heter pessoabettet Dutch Gag vilket på svenska betyder Holländsk munkavle. Jag tycker att bara det säger mycket om hur kasst bettet egentligen är! Pessoat är egentligen ett körbett, men när Nelson Pessoa, Rodrigo pessoas far, började använda det inom ridningen blev det känt som pessoabettet.

Det är helt sjukt hur det här bettet förstör hästens mun, och jag kommer aldrig någonsin sätta det i munnen på min häst! Ska börja läsa om hacket ist. ska nog försöka köpa ett sånt och börja rida lite på om det verkar så bra som jag hittils tycker.

http://sustainabledressage.com/tack/bridle/pessoa_pop-eye2.gif

kolla länken så ser ni bättre hur pessoat fungerar. fatta vilket tryck det blir i nacken så fort man tar i tygeln... Vilket gör att hästen ska sänka huvudet. och kolla sen hur mycket mungiporna åker upp när man tar i tygeln, vilket gör att hjästen ska ta upp huvudet. Dubbla budskap? Jotack!



Puss <3


Ensam mamma söker...

... på tv nu. Sitter o väntar på att få gå o sova. Har cp trkigt och är skittrött.
ska nog ta ngt att äta nu så får vi se vad som händer sen :)

Puss <3

Hiss och Diss

Dagens hiss:
Att jag ska åka upp till min moster en vecka till våren/sommaren och bygga stall åt dom ! :D (Följer sisu med? Hoppas det!)

Dagens diss:
Att jag losa på ohtello (stavning?) mot en 6 åring och en 8 åring!!!!



Hittade en bild på mej o kusin som mamma laddat upp på FB, från igår.
Jag ser fet ut och sisu ser hemsk ut. Jag vet. Asså snart åker den där manen av varesig mamma vill eller inte! Han ser så jävla ful ut :/ Manen är så jäkla ojämn!



Nu har dom åkt

Nu har min kusiner åkt hem till momror igen. Dom spöade skiten ur mig på ett jävla skitspel!!! asså jag är så himla dålig på spel och sånt :( förlorade asstort ! xD

Nu vet jag inte vad jag ska göra.. Denna helgen har jag haft fullt upp hela tiden så det är tur att vi har lov. Min mage är itne den bästa just nu så jag behöver verkligen vila upp mig.

på onsdag kommer ju som sagt en ny tjej o provrider. Hon heter carolina (: Hoppas det blr bra nu för jag behöver verkligen hjälp nu, annars kommer jag aldrig att orka med allt. Det är inte lätt att hinna med o leva själv om man tillbringar 3 timmar i stallet 6 dagar i veckan vill jag lova. Men vad gör man inte för hästarna ? Jag har offrat allt för att komma såhär långt, och jag tänker aldrig släppa taget. Det lovar jag.

Puss <3

Dagens vän!

Idag får det bli Isack Franzén. Den grabben är störtskön, jag svär!

Jag blev kompis med isack eftersom jag dels gick i samma klass som honom, men framförallt för att han var min pojkväns typ "bästa vän". Jag umgicks alltid med dom i skolan, och Robin såklart. men framförallt isack och roddan. isack livade alltid upp stämningen. Han och roddan kunde snakca om de mests konstiga sakerna jag vet och jag älskade att bara gå tyst och lyssna. Jag saknar verkligen att umgås med honom. Jag saknar att inte ha med honom i vårt gäng. Tänk allt roligt vi gjort ihop. Isack kunde verkligen vara galen och komma på massa jävliga saker, och nej jag tänker inte gå in på vad ! xD

Den roligaste tidin i mitt liv var nog när isack och Olivia var ihop. Vi umgicks jämt och ständigt och vi hade så jäkla kul. När roddan hade åkt hem satt alltid jag isack och olle ute o frös bland löven, men vi garvade sönder. Det var så himla mysigt. Isack har sjukt kul humor. Tiderna med dom var så sjuka! vi hitta på så mycket kul och vi var ute och rände på nätterna. Det är svårt att sätta pungt på vad jag gillar exakt med honom, eftersom jag inte vill avslöja exakt vd vi gjorde ;) men den killen är skön det säger jag. Alla som har lärt känna honom vet vad jag menar ;) men jag saknar allt det galna som följde med honom. För galet, det var det verkligen!


25 oktober

Idag ska man ställa om klockan igen, det har ni väl itne glömt? :)

var o släppte ut hästarna vid 6 sen hem och sova igen till halv 1 ! xD
Sen satt jag och maila med en ny tjej som kasnke ska börja rida min ponny (: Hon verkar jättebra så hoppas det funkar nu!
Sen var jag uppe i stallet igen o mockade och allt, men Sussen fick stå idag för det var pissväder så jag rider hellre imorn när han borde stå (:

Nu är kina o co poväg hit för att äta med oss, sen blir det la chill och efter det stallet en tredje gång kan jag tro.

ha en bra dag (:

Puss <3

hubertusjakt

idag var det ju då hubertusjakt i mariedal. Jag var inte med eftersom min ponny är sjuk, men jag var där o kollade med mamma, kusin och moster.

När vi va där hjälpte jag Pici att dra av Day Dream alla skor eftersom hon itne kunde brodda :/ Hjälpte också jessica o hålla gjavar? STAVING??!! en liven stund (: Och hjälpte min NH tränare att sätta på bommen baok hennes häst när hon lasta. haha mycket jag gjorde va ? xD men kul att man kan hjälpa till :)

Det var verkligen skittråkigt att inte kunna vara med för det hade verkligen varit skutkul nu när det var så himla många andra med som jag känner i år :/

I förklassen var det hela 35 startande i år! Så himal kul (: På själva jakten var det nog ca 20 st som startade (:
Hindrena är fasta och ligger på ca 1m om nån undrar (:

 Här kommer lite bilder  (:







































En avslutande bild från upploppet (: Det där var lite av bilderna iaf, orkar inte ladda upp fler.

Nu ska jag gå o sova eftersom klockan är halv ett och det har avrit en lååååång dag!

Puss <3

Dagens vän!

UPDATE!
Olivias Mamma ville se detta inlägg, så här kommer det en gång till ;)

Vem skulle detta bli om inte Olivia Johansson...?
Den tjejen skulle jag kunna skriva en miljon inlägg om! Det finns ingen som är som henne, det säger jag er. Så otroligt mycket minnen tillsammans medden där galna tösen så det finns inte! Utan henne hade jag itne varit den jag är idag. Hon har påverkat mitt liv så fruktiansvärt mycket, och även om vi knappt umgås idag så är jag så himla glad att fått lära känna henne.

Hur träffade jag olivia?
Jo... Det var genom min underbara vän emma! Första gången jag såg olivia var då hon och emma var o kolla när jag tränade badminton i 7:an. Jag minns första gången jag och hon umgpckt ensamma. Det var på en badmintoncup och jag hade tappat bort min tia - i mina byxor!! Det är hon det första minnet jag ahr med olle.
"jag hitta tian! Jag hitta tian"!!
Herregud vad det finns minnen att berätta om... Tillexempel när hon var med min familj på färgelandafotbollscup och jag o hon skulle sova i tält. När vi låg där i mörkret och skulle sova hörde vi en gamal gubbe gå vissalnde förbi. Olivi blev skitförbannad som vanligt och sa:
Men håll käften för helvete!
Gubbern slutade inte.
Olivia: Men håll käften då!!
Gubben sluta inte
Olivia sätter sig upp och skriker: men vad fa vill du eller Kom hit då för fan!
jag sätter mig upp assnabbt och hyshar henne. Vad fan är det hon sägher? Tänk om den där jävla gubben seriöst skulle komma in i vårt tält?! Asså shit vad vi har garvat åt det!

Kommer du ihåg hur vi alltid satt i min källare med källarfönstret öppet och snackade med Isack, roddan och robin när mina föräldraqr låg o sov och vi inte fick gå ut? Minns du när killarna grävde upp "hästen" på lekplatsen? Minns du det här?


OMG säjer jag bara. Det finns hur mycket som hellst!

Jag måste bara säga att den här tjejen är något extra. Du är den sjukaste, mest korkade och flummigaste människa jag känner. Du är till och med "nästan" släckt med äcklet ? xD haha du är grym olle. Du är helt sjuk. Det finns ingen roligare människa än dig och trots att vi knappt känner varnadra så ger du mig alltid ett lugnande intryck. Minns du när jag tappat bort min mobil och dom ringde upp "älsklingen", vilken var du och du inte ens fattade att det var min mobil dom hade hittat? Hahah asså du är SÅ bra! Härligare människa än dej finns inte!

Vad ni än säger så kan man aldrig få en vän som olivia. Det vi hade då var olslagbart, men vad hände?
Du är speciell... och det kommer aldrig komma någon i mitt liv som påminner om dig. Du sticker ut tjejen, som fan. Vart tog allt flumm vägen? vad fan hände? jag saknar dej som fan. Jag vill ha tillbaka min Olle. Jag vill inte ha den nya olivia, jag vill ha olle. Jag vill att vi ska vara olle och jojjo, inte olivia och johanna. jag vill att vbi ska vara dom där helt misslyckade tjejerna som aldrig gjorde ett rätt. jag vill va dom där tjejerna som flummade sönder åt ingenting. jag vill ha tillbaka tryggheten hos dig. Jag vill återuppleva de fina stunderna och alla minnen.
Jag vte att du har haft det och har det tufft, men JAG vet att min olle klarar det. Min olle är korkad, det vet jag. Men hon är tuff som fan. Hon klarar allt och hon var min förebild. Du vågade sticka ut och du klarade ta emot skiten. jag vet att du klarar det igen hjärtat, och jag lovar att du har mitt stöd. Även om jag inte varit till någon vidare hjälp för dig, så kommer jag ALLTID att finnas här. Vad som än händer så har du och jag varit ett. Det har varit olle och jojjo mot allt och ALLA. INGENTING kan slå den sortens vänskap. Jag har kompisar med lika straka band, men inte av samma sort. Det du och jag hade var speciellt, coh det kan ingen ta ifrån oss.

Även om det inte blev olle och jojjo forever, så blev det jävligt bra. jag vet inte om det kan bli det igen, men du ska veta att jag älskar dej. Hur mesigt det än låter att säga det idag, till någon jag knappt känner längre så gör jag det. Jag saknar vår tid, coh jag önskar man kunde vara fjortis föralltid. Vi kasnke växte ifrån varandra... men kasnke kan vi hitta tillbaka igen? Det är väl bara att vänta och se, och göra något åt saken om vi verkligen vill.

Förlåt för att jag varit ett svin, men det har du med. Vi är svin tillsammans, precis som allt annat vi var och gjorde ihop. Olle och jojjo mot världen. inners inne kommer det alltid att vara så.



 /Olivia













Åååh! verkligen tre älsklingar i en smäll, och alla är borta :( </3





Oliivijah Johansson,
Jag älskar dej <3

Hiss och Diss

dagens hiss:
Helt klart att det var så många som var med på hubertus i år.

dagens Diss:
Att jag inte kunde vara med i år :(



Min tjockis på hubertus förra året (:

Hos mormor

Nu sitter jag hos mormor och väntar påa tt vi ska åka hem. Det blev potatisgratäng och kasler förut, skitgott var det (: till efterrätt blev det glass med inlagda päron... och jag råkade få i mig såsen från päronet även om jag inte åt själva päronet, och fixk en allergisk reaktion. Fick mass aflåsor i munnen och sånt :( men nu typ 2-3 timmar senare är jag bra igen (:

Lägger in ett inlägg om Hubertus när jag kommer hem. Men såhär har min dag sett ut iaf ;

Började med at jag var i släppte ut hästarna. Hemma var jag och fixade mej och sen vid kvart i 10 åkte vi till Mariedal. Vi kollade på hubertusjakten och sen åkte vi till sisu och gav han mat. Sen åkte vi hem o köka o sen till stallet så kina o Emmie fick rida lite. Gick jättebra!

Här är en söt bild på henne och hennes sköthäst (:


Till mormor

Nu ska jag till mormor och äta me kusinerna o moster. Vi får väl se vad det blir för gott (:
Sen aksnke jag eventuellt åker till Joseine o kollar film med brudarna (:

Jag vet att det är superkass uppdatering av mig idag, men jag bloggar mer när jag kommer hem för nu hinner jag inte!

Puss <3

hemma från hubertus!

hejsan!
Nu har jag avrit på huberturjakten o kollat med mamma, kusin och moster. Vi ska bara käka och sen drar vi till stallet och rider (:

Puss <3

Städdags!

hejsan igen alla (:
Idag har ni fått en hel del att läsa om, så nu vill jag allt se kommentarer med!
Tänkte att jag skulle slänga upp ett inlägg om Bett nån gång med. Får se om jag hinner idag annars kommer det imorne ller så.

Idag kommer mina kusiner och min moster hem hit från Uppsala! :D Eller ah, Sala bor dom typ, men fler vet vart uppsala ligger (:



Min lilla kusin Elias (:



min kusin Emmie (:

Puss <3

Dagens vän!

Dagens vän blir Ronja Ejdestig.

Jag lärde känna Ronja när hon började på Källbygård då hon flyttade hit från stan. Det var i 3an och efter det var hon min bästa kompis i många år. Vi spelade Piano tillsammans, lekte kollifink, gick på QV, spelade badminton och massa massa mer. Ronja har spelat mig storr roll och var otroligt viktig för mig på den tiden. Vi har så himla många minnen tillsammans så det är helt sjukt.

Det första minnet jag tror jag har med henne är då vi var första gången hemma. Vi satt utanför min tomt på en filt och hade picknick. Vi åt ballerina och hon försökte förklara vart hon bodde. När vi sedan kom på att det var huset precis framför oss höll vi på att dö av garv! Ett annat otroligt kul minne är när Jag var ihop med Lood och hon hat ihop med Linus, och vi lekte kollifink på skolgården. Killarna bönande och bad att vi skulle jaga dom och sedan fånga dom inne i börgen på lekplatsen. Där satt vi och pratade hemlisar med killarna, och det var ingen annan än vi fyra som fick var med. Det var vi alla överrens om.

Då vi började på olka skolor så gled vi ifrån varandra mer och mer. Det var tur att vi hade badmintonen kvar. Jag och Ronja ägde allt och alla på badminton. 3-4 år i rad vann vi klubbmästerskapet i dubbel och vi kom hem med guldmedaljer. Vårt samspel där var helt otroligt, och jag tycker det är sjukt synd att vi inte fortsatte spela. Min plats på plan var alltid längst bak och hon stod i fram. Vi var experter på varandra och jag slog henne inte i ryggen en enda gång, vilket jag ALLTID gjorde om jag spelade med nånon annan. I singel trodde jag att hon var så himla mycket bättre än jag, fast att folk sa till mig att vi var lika duktiga spelmässigt, bara att jag gav mig lättare. Därför vann alltid rolnja klubbmästerskapen, och jag hamnade på andra plats.

Men som med så mycket annat i mitt liv tog hästarna övertaget. Jag red 5 dagar i veckan och tränade badminton 4, vilket ni förstår inte fungerade. Jag la av med badmintonen helt och hållet.... Vilket var skittråkigt. Men jag kunde bara satsa på en av sporterna, och eftersom hästarna är mitt liv valde jag dem. Här tog min och Ronjas vänskap slut, och idag är vi helt olika. Vi hälsar på varandra och ibland kan vi småprata lite när vi väntar på bussen, itne mer. men det är ofta jag ångrar att jag slutat med Badmintonen. jag och hon var verkligen ett. Två bästa vänner som spöade skiten ur alla vi mötte.



Badminton

När jag gick i 5an - 6an så spelade jag Badminton och tävlade en hel del. Inte för att skryta nu, men för att va tjej så tycker iaf jag att jag var rätt bra! Dessutom så ägde jag o min dubbelkompis SKITEN ur Alla :D Vi blev placerade i varenda cup och kom alltid hem med pris :D Vi var helt klart bäst asså <3

Singel var väl helt okej, men jag har aldrig varit en tävlingsmänniska. När jag spelade singelmatcher mot folk som jag rent ut av kunde spöat skiten ur så tyckte jag så himla synd om dom. Jag gav helt enkelt bort mina bollar för att dom itne skulle bli lika ledsna för att dom förslora så himla stort. Ohc nu ska jag berätta en kul sak för er. En gång när jag gav bort mina bollar så vände allting helt plötsligt. Jag vann första set, och när jag höll på o vinna andra så vände allting. Det slutade med en tresättare och jag förlorade. Min pappa som satt på läktaren var skitförbannad. Han är värsta tävlingsmänniskam och kom tyckte SYND om minmotståndare. Enligt honom gör man helt enkelt inte så. Man gör allt för att vinna. Enligt mig spelar inte vinsten någnon roll, bara man har kul och är glad.

visst var jag söt när jag var liten (: (a)


Höstlov!

Nu har vi äntligen höstloooov! :D Skitgött vill jag lova!
Blir till o planera Lucian o plugga. Vill få klart alla min a uppgifter nu!

Dagens Hiss:
ATT VI HAR HÖSTLOOOOOV!!!!!

Dagens Diss:
Att det inte blir ngn fest denna helgen :(


Temadag

Tjenare!

Idag har vi haft temadag och temat var mäniskliga rättigheter. Dagen bestod av Film, mingel, föreläsning, konsert och besök av Dogge Doggelito.
 
Dogge är jättekul att lyssna på i vanliga fall. Han snakcar massa kul o skämtar skitmkt, men jah måste faktiskt säga att han var riktigt dålig på o snacka om mänskliga rättigheter. Han babblade på om massa som han inte hade en aning om. Han sa tillexempel att han inte tyckte att FN gjorde någon nytta utan bara fanns till för att se bra ut? Men menar... Hur kan man säga så eller? Men ah. Lite besviken var jag på honom faktiskt.

man fick ställa frågor till honom också, i mick framför alla de la gardies 2or! rätt många det... Och jag gjorde det :D Haha, frågan löd;
Har du någon gång skängt pengar till välgörenhet.
Hans svar;
ja det har jag gjort massor av gånger, och en gång har jag tagit pengar ifrån dem.
hahaha xD Han berätta att det var när han var liten o jobba med operation dagsverke. som va på stan o samla in pengar, men sen blev dom så hungriga att dom tog pengarna o köpte mat för dem!
haha så skön (:


nu ska jag duscha och sen ska jag blogga lite igen (:

Puss <3



Kass bild, men bättre än ingen (:

Natti!

Nu ska jag verkligen gå o läggaa mej. men först:

När jag var liten och skulle gå o sova så kom mamma alltid in och skulle säga godnatt. Denna dagliga ramrsa gick såhär.
puss, godnatt, kram, jag älskar dej, ses imorn.
Efter att ha sagt det varje kväll i säkert över ett år så sa jag en kväll;
Puss, godnatt, kram, Mamma du luktar Viol!
Haha mamma höll på o garva ijälsig. Hon hade stört sig på att jag var tvungen o säga exekt samma ramsa varje kväll, men nu så bröt jag det för första gången! fråga mig inte varför jag tyckte hon luktade Viol, men hon gjorde verkligen det!

Haha nu ska jag krypa ne ri min varma mysiga säng och inte vakna förrän kvart i 7 imorgon! jippie rena sovmorgonen! :D Sov sött :)

puss <3

Okej, nu är det sista jag lovar!

Måste bara ursäkta mig lite... (a)

Emma- du är den ända riktiga vän jag har kvar sen lång tid tillbaka!

Jag har ju förståss många riktigt bra vänner (:

jag älskar er <3

En sista sak

Vi tar ingen diss idag utan bara Hiss :) Den får gå till;

att min vänner är så himla underbara!
Emelie och Emilia - Det finns inga som är sjukare än ni! Paja ringklockor sådär :S
Älskling - Det finns ingen som kan göra mej lika glad som du <3
Emma - Du är den ända riktigt bra kompisen som jag har kvar. Du betyder så himla mycket för mej. även om vi knappt träffas längre så kommer du alltid att vara en av de få personerna som känner till helheten om mig. Du är guld värd vännen ! <3

Nu vet jag vad jag ska börja med! Imorn kommer första inlägget om dagens kompis! :D haha det kan bli roliga minnen att snacka om ;) håll koll om du känner igen dig!

Puss ! <3



Är man som oss så är man inte som man ska, men ingen kommer någonsin bli lika bra!
haha det rimma till och med! Johanna is tha beeest! ;)


klagemål

Hmmmm... Jag har fått klagemål att jag bloggat för dåligt idag. tycker alla det?
Kanske beror på att jag inte haft något vettigt att blogga om kanske.
Min dag har sett ut så här;
*Stallet
*Hem o fixa mej
*Sova en och en helv timma
*Till bussen halv 8
*ULS/lektion
*Lunch i skolan
*Släpa min äckligt tunga väska till bussen och åka hem
*Datan o blogga
*Stallet
*Hem, datan, äta
*Duscha
*älsk kom
*kolla tv, blogga igen

Detalgerad o bra (: gick upp kvart över 5 imorste för er som undrar! Detni ;) Imorn slipper jag stallet nästan hela dagen för en gångs skull. Det är iiiiiinte ofta det händer! imorn har vi tema dag på skolan med... ska bli roligare än en vanlig dag iaf (:

Sen så vet jag inte hur jag ska göra med medryttare. Hade precis tänkt klart en jättebra plan. jag har pratat med en tjej som är jättemysig och verkar skitduktig. Hon skulle rida två dagar varannan vekca och en dag varannan, för du kunde ju carro fortsätta rida lite med. Tyckte det lät suuuuperbra me nu så kan troligtvis inte den här tjejen längre för hon skulle börja rida sin nuvarande medryttarhäst ännu en dag i veckan, och det blir ju lite mycket för henne att rida 5 dagar i veckan. Jag vet hur det är under vintern! 5 dar blir rätt segt i längden när det är så mörkt...

Iaf så får jag väl fortsätta kolla. Har ju den här Alicia med men hon bor ju så långt bort :/ Men vi får väl se.

Det jag söker är iaf en person som vill rida och träna två dagar i veckan, åka med på tälingar och träningar... och ja.. alltså väldigt mycket ridningen därtill. Sen så kommer jag ju inte kunna tävla så länge till eftersom jag fyller 18, och då skulle det ju vara jättekul om medryttaren ville fortsätta tävla och att jag hänger med. Så vet ni nån som är rid- och eller tävlingssugen, tipsa taaaack!

oj det blev långt. Nu ska jag lägga mej så jag inte somnar när älsk är här imorn.

puss på er ! :D <3


sitter och...

... kollar in min granne när han så så kul med att kratta löv! haha :) stackarn!

när jag åkte hem med bussen förut så gick det på en gubbe med långt vitt skägg. han var helsleten och såg förjvlig ut, emn han var så söt xD Han såg verkligen ut som en liten tomtenisse :) Det roliga var att han pratade som en oc¨kså! Så himla sött :)

Nu ska jag snart bege mig iväg till stallet. Ska försöka plugga lite till idag med. Vill bli klar med alla läxor innan vi börjar skolan igen v.45. Imorn är ju sista dagen innan lovet lixom! :D

Puss <3

En lite kul sak

haha! Igår när jag o mamma va hemma o snacka om vad vu skulle laga för mat så snakcade det på dörren. jag trodde att det var nån kompis till min Bror eller ngt så jag tänke inte mer på annat än o öppna. Jag tog upp felix som var på mysmumör och gick o öppna dörren. Där stod en kille, några år äldre än jag och jag kände igen honom så jävla väl. Fick värsta chocken! och så säger han;
"Hej, jags kulle bara kolla elmätaren".
Och korkad som jag är fattar jag iiiiiiingenting alls!
"Vah?!"
Vadå för jävla elmätare tänkte jag! haha xD Han började se lite bekymrad ut och skulle försöka börja förklara precis när jag fatta. Jag sken upp som en sol och öppnade dörren mer.
"jaha men jaaaa kom in bara".
hahahah och så låg det jackor och skor och kattleksaker och skräp precis överallt i hela hallen! Killen fick kliva över all vår bröte för att komma fram xD
mamma skämdes som fan men jag tyckte att det var svinkul och kunde inte sluta skratta. Hahahahah xD Jag fattade verkligen inte varför i hela världen han kom o knacka på min dörr och ville gå ner i min smutsiga källare och rota xD

Puss <3

Hej!

Datorerna är med i skolan idag igen och nu sitter vi och kollar New Moon klipp på Youtube :)
Vi räkna rner dagarna nu... eller ah, jag iaf! :D
Nån mer som typ kommer sitta o lipa sönder på premiären eller ?

Puss <3

Oskyldigt dömd

Jag och min bror sitter här o kollar på oskyldigt dömd (: Fast det är snart slut och då börjar True Blood! :D
Mamma har somnat i soffan och snart kommer min pappa hem från älgjakten.
Hörs imorn (:

Puss <3


Tillbaka från stallet

hejsan hejsan :)

Nu kom jag precis hem från stallet. Sisu gick så himla bra idag asså ! <3 Vi har bråkat som fan under dom senaste ridturerna ju.. Jag är så less på detta jävla skrittande och hans krångel när han ska äta hela tiden. Sen har han börjat krångla när jag ska tränsa med. Men idag var han superfin hela tiden fram tills jag skulle tränsa honom då han börja som vanligt... Då blev jag totalt vansinnig och smällde till honom på nosen. Och tro det eller ej men det hjälpte :D hatar att behöva ta till våld men min kuse bryr ju sig inte om något! Hans psyke asså... Det är stentufft! Jag skulle också vilja ha ett psyke som honom (: Det är hästar som honom som håller i längden.

Iaf så försökte jag vänja honom lite vid att gå på grusvägar idag... Och han ömma ingenting :D Han var skitpigg och en riktig liten nervboll, precis som han blir när han är glad (: Haha jag älsakr när han börjar fjanta sådär, eftersom han gör det bara för att han är glad (: Min sötsak <3

Sen måste jag säga ev söt sak :D
Mamma berätta idag att en liten kille på hennes dagis har varit med henne i stallet på middagsfodringen en gång, och då tog dom ett kort på pojken och sisu och satte upp på förskolans vägg. Sen sjunger dom en sång på förskolan som går såhär;
Lilla hästen plogg, red ut i galopp. Backe upp och backe ner.... blablabla :D
Ah så nu tror den här pojken att min häst heter Plopp! xD haha och det roliga är att varje gång han går förbi bilden så ropar han på mamma och säger; (han stammar också) Camilli, där är din hääää hää häää hääst PLOPP!!!
hahahahahhahahaha xD så sött :D

Jaja nu ska jag koka mej nudlar och käka :D ha en mysig kväll (:

puss<3


Hemma

Nu sitter jag härhemma o kollar toytubeklipp på new moon. Längtar så sjukt mycket :D
Känns att det börjar närma sig nu!

Nu ska jag skriva klart VG/MVG socialisationen och sen laga mat (: efter det drar jag till stallet. Ikväll vet ni ju redan att jag ska nörda vid tven (:

Puss <3

Plugg plugg

Asså jag förstår er om det är tråkigt att läsa min blogg nu för tiden, för det står bara en mass aom mina läxor xD

men nus ka jag försöka vara lite roligare! Vi sitter här i skolan o snackar om mass skitkul minnen. Vi sitter och asgarvar så sjukt mycket! xD Som tillexempel när emelie och emilia förströsde calles syrras ringklocka.

Sen så såg jag ett mycket sött par i skolan (: Elina och Andreas :D Grattis till er (: Visste inte att ni var tillsammans!
Nu ska jag plugga mer (: Ehm o snacka lite kul o kolla bilder (a) har ju med oss våra egna datorer till skolan idag så det finns mycket kul o göra. Var på IT förut o fixa internet på dom så nu äre vara o suuuurfah (:

Puss <3



IDag äre true bloood!! Jag längtar!

skolan

Sitter i skolan och nördar vid datorerna nu (: har lämnat in både Socialisationen och migration nu, skitgött!

Nu ska jag fortsätta o jobba. Bleggar mer sen (:

Puss<3

Sov sött (:

Nu har jag kollar Riverside och fixat lite så nu blir det sovtime (:
Imorn är det True blood igen! Så jävla gött :D Älskar dej programmet asså... så sjukt bra ! Fast det är inte så många avsnitt kvar :( notgood. Sen är det vara en månad kvar till New Moon ockås!
KAN NI FÖRSTÅ DETTA ELLER???!!!
Hur snabbt går inte veckorna egentlgien? nuss var det ju 4 månader kvar :S
Och vilka tror ni inte kommer sitta o nörda sönder på premiären eller?! :D Dock är det ju engelska nationella samma dag.... vilket vi inte ser fram emot.

Nu ska jag inte tjata mer (: Puss och natti med er sötingar (: Glöm inte komma med bloggtips!

puss <3

Bloggtips ?

Måste säga att jag faktiskt är lite imponerad av att det ändå är så pass många som läser min blogg!
Jag trodde verkligen inte att det skulle vara några alls typ xD
Men tycker jag att alla ska säga vad de tycker att jag ska blogga om :)
För visst blir det betydligt mycket roligare att läsa om ngt intressant än att bara läsa mitt babbel om ingenting ?

Sen har det ju inte kommit ngt över huvud taget rent hästinlägg än. Det kanske är på tiden ? Tycker ni det är bra eller dåligt?
Vad vill vi läsa om ?
Tisp, tips, tips vill vi ha!!!
 :D

Puss <3


Snart klar!

Jippiiie ! Nu är jag nästan klar med socialisationen! Vetni? jag tror fakitkst att jag ska va rent ut sagt skitjobbig imorn... jga tror att jag ska åka medhalv 8 bussen fast att jag börjar klockan 10! Då kasnke jag får tummen ur röven o kan sätta fart med att jobba lite i skolan.. ? Det hjälper nog mer att sitta där än här lixom... men ah vi får väl se. Imorn ska socialisationen in i alla fall! annars blir jag skitsur.

Puss <3

Att aldrig bli sedd

Lyssnade när mamma pratade med min bror förut... och det lät faktiskt riktigt hemskt. Hon pratade om personer som aldrig blir sedda. Tänk att vara den människan som ingen vill sitta bredvid.. Att vara den som aldrig blir sist vald på idrotten eller den som alla suckar åt om den hamnar i samma grupp som. Tänk att gå ute på stan... och möta en klasskompis som inte ens tar upp blicken från marken och säger hej. Tänk att vara den personen som aldrig får några sms eller telefonsamtal. Tänk att vara den som någon aldrig skulle låna ut pengar till? Det är helt sjukt att vi människor är så jäval elaka. Jag säger verkligen inte att jag är någon bra människa... vekrligen inte. Jag vte vad jag tycker och vad jag står för, och jag vet också att jag är sjukt dålig på att uppföra mig som jag borde. Jag tror att alla människor vet vad de egentlgien tycker. jag tror att alla egentlgien vill respektera alla och behandla alla med lika värde. Dessvärre tror jag att de flesta, precis som jag... Inte behalndar alla lika rättvist som man borde. Av grupptryck, rädsla eller som i mitt fall... ren irritation skiter i att se människor. Det är hemst! Hur kan man va så elak? Hur kan jag vara så elak? Emellanåt anstränger man sig och är hur snäll som hellst. Även om man är så sjukt arg på personen så behandlar man den väl eftersom man känner medlidande...

jag tror nog de flesta här vet vem jag syftar på utan att nämna några namn... jag menar.. visst vill man vara snäll men ibland orkar man bara inte längre. Ibalnd orkar man itne spela glad och trevlig. Man orkar inte alltd behandla alla lika och se till att alla kommer med i gänget.

Det jag tror på är i alla fall... att man inte behöver älska eller tycka om alla, bara man lär sig att acceptera alla för den dem är. 

Puss <3


Tja!

idag är jag seeeeeeeeeeeeeeeeeg på att uppdatera!
Äckligt väder idag... ignet trevligt alls. Carro rider... Jag ska hoppa in i dusche och sen skriva hela socialisationen.

Bloggar mer sen.

Puss<3


oooopps!

Det heter ju visst inte Statoil längre...
handlarn måste man ju säga nu (:

kass uppdatering...

... jag vet. förlåt (:

Min dag har bestått av... plugg, plugg, plugg... Statoil, äta paj, plugg och sen lite nörd (: haha xD
Hittade en blogg där en tjej sålde smycken som hon gjorde. sjukt duktig! Jättefina så jag blev riktigt sugen (:

Sen har jag också kommit på världens bästa julklapp till min mamma (: men det får ni inte veta här vad det är för då kanske hon ser det! xD

Imorn lovar jag o bli bättre på uppdatering... och att gå till skolan.... och... att inte plugga lika mkt xD

Puss <3


SKit

Hallå! jag kan inte logga in på photomic! :( Kan det typ bli försent att göra det eller?
För det funkar verkligen inte! irriterande :/

Är iaf klar med FFF;en nu (: så ska sätta fart med Socialisationen också.

Puss <3

ingen skola

Tjenare.

idag blev det ingen skola för mej. Stannade hemma o plugga sönder ist. Dock är min mage helt fucked up så det var väl tur att jag stanna hemma. Ursäkta språket men jag blir så... skitsur ! Imorn blir det ny provtagning. Inte kul.

Ne du ska jag jobba vidare med FFF;en

puss <3

natti

Nu har jag kommit iaf en bit på Historiken. Känns som det aldrig tar slut! men jag vill göra det ordentligt.
Imorn har jag teckenspråk, ska bli kul :)
Skiter i FFF;en som är sista lektionen och jobbar hemma ist. Det ver ju frivillig lixom!
Nu ska jag lägga mej i min säng o försöka sova...




Satt o kolla igen lite bilder och hittade den här på mej (: Nu när alla andra förgar håret och jag fortfarande är lika blond och tråkig. Jag har faktisdkt itne alltid varit blond ;)
Kanske ska förga igen jag med ? men tror nog inte det... så irriterande med utväxt! men kasnke att jag blir lite blondare. Det syns inte lika mkt iaf!
Men kanske att jag ska klippa av håret ändå? vad tycker ni? kankse tid för lugg igen ?


puss <3

Hiss och Diss

Dagens hiss: Att vi faktiskt kunde trava ganska långt idag
Dagens diss: Att Mumlan fortfarande är halt


Läxor

hejsan alla glada (:

Nu ska jag sätta räcerfart med mina läxor!
Vi början med socialisation och FFF. Borde va hemma ett par dagar o studa som aset xD
Är det nån mer än jag som känner att lärarna dränker oss i läxor?!





puss <3

Stallet nästa!

Nu ska jag iväg till min busponny :) Ska försöka mej på o trava lite idag.. han tycker att det är så himla jobbigt bara!
Hörs när jag är hemma igen (:

Puss <3

Läggdags

Hej alla söta (: Nu är det dags för mej att krypa ner i min säng och skicka ett godnatt sms till min älskling som nyss åkte hem (: Kollade på två filmer med honom, mamma o pappa kollade med oss på den första.
Vet inte riktigt vad dom hette med den första var lite en komedi, skitkul! xD Sitter nu här o gäspar med uttorkade linser. Haha! tyvärr blev det inga läxor gjorda så morn blir det vrålplugg. Ska ju upp halv 7 till stallet o täcka, fodra och släppa ut 4 hungriga hästar... så jag har ju hela dagen på mej!

Hörs imorn darlings (:

Puss <3


Jag idag!








Puss <3


Hiss och Diss

Idag börjar vi med det dåliga.
Dagens Diss: Att vi har så sjukt himla mycket läxor så man knappt hinner med att leva själv.

Asså, alla snackar om att BF är så jävla slappt... Och jo det är klart det är, under skoldagarna! Vi har itne mycket lektioner.. men vi har sjukt mycket läxor. Asså det snackades om att vi har mer läxor än SP? Så ni nior som ska söka gymnasiet till våren och funderar på BF... Lyssna fan inte på folk som säger att det är slappt!

Och på tal om detta så tar vi även...
Dagens Hiss: BF är det roligaste programmet man kan gå!
Dock med undantag för typ hästgymnasier då... Vi gör så himla mycket roligt på vårt program och vi har verkligen en suuuperfin gemenskap! Än sålänge har vi bland annat;

Åkt skidor i hovfjällen
Gått på boxning
Lekt sjukt mycket lekar och övningar
Haft vattengympa
Mängder med musiktävlingar
Föreläsningar
Studiebesök
Funktionärer på särskolans friidrottsdag
chokladprovning
Massage
Ätiti frukost i skolan
Bowlat

Och sjukt mycket mer... innan jul ska vi bland annat åka skridskor, vattenvoleyboll och asså herregud..
BF är sjuk kul.. Så funmderar du på o gå detta tycker jag verkligen att du ska söka!

Jag emelie och emilia på vandringen med skolan i våras


Hemma från stallet...

... och nu ska vi skart äta. Det blir kyklingklubbar med ris, asgött! Det var min favoriträtt när jag var liten och jag bestämde alltid att jag ville ha det på min födelsedag. hihi
Sen ska jag försöka klocka upp lite i mitt rum och sätta igpng med läxorna.
Tror ni jag får ngra gjorda?
Hoppas det för det är behövligt!

Idag var föresten kattungarna ute o sprang i stallet för första gången! riktiga tuffingar har dom blivit (:


Lördag

Nu har jag precis ätit frukost opch fundserar på o gå upp o duscha. Åker inte med mamma till GRK idag... Pallar faktiskt inte^^. Fast jag skulle vilja kolla en sadel där... men ah får väl göra det nästa gång.

Idag blir det plugg som fan och ikväll hoppas jag att älskling kommer hit :) Han har lovat det iaf !

Har egentligen inget vettigt att säga... Så ..

Puss <3


vet ni vad?

Jag kom nyss hem från Emilia... och gissa vad vi såg på vägen hem ? Jo en älg! Stor som fan :O Den hade hamnat på fel sida staketet så den var alldeles vimsig :( Emelie förskte ta bort på den men det var bara ögonen som syntes! haha xD

Sen måste jag ju säga att det var en jävla kalabalik på ditvägen till Emilia. men men, så kan det gå ibland!
Nu äre sovatime, imorn blir det Stallet, GRK, Plugg och älsk (: (L)

Puss <3

Filmkväll

Nu ska jag fixa mej det sista och sen drar jag och älskling till Emilia på Filmkväll med henne och Emelie (:
Skräckis blir det! vilken får vi väl se...
Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!

Puss <3

Hiss och Diss

Dagens Hiss:
Kladdkakekalaset för Frida och Merkus!
Samt att jag är skitcool på att stava rätt markus namn ;)

Dagens Diss:
helt klart det äckliga vädret!
Asså det kan inte bli värre. Längtar efter snön nu!

Puss <3


Medborgarskap?

Snälla hjälp!

Är snart klar med ULS; Migration och Kultud... Har bara Medborgarskap kvar. Men hur fan ska jag beskriva det? Så trött i huvudet nu så det är inte sant.
Med duktig har jag varit! Ska nog ta en dusch innan jag skriver det sista.

Puss <3

Kladdkakekalas

Grattis till Frida som fyller 17 idag och till Markus som fyller 16 imorn!

Vi vandrade bort till SPs vilorum och hade där ett litet överraskningskalas för Markus och Frida (: Emelie och Mia hade bakat kladdkaka (: På den ena stod det frida och på den andra markus. Jättefina va dom, och dom blev jätteglada (:
Dock var markus kaka lite hård.. eftersom Mia o Emelie glömde den i ugnen ! xD



Grattis igen! :D

Ali ababa

Sitter här i vilorummet med Emelie och lyssnar på Ali ababa och lilla sjöjungfrun (?).
Ska studa jävel med ULSen nu.
jag o Emilia snacka om Världens finaste hundar förut. Berner Sennen <3 Jag svär att jag ska ha en sån. Det är inte vara något jag vill... det är något jag ska!  Se bara vad fina dom är :)






Skolan

Hej allihop!
Sitter i skolan och väntar på att emelies mormor ska komma med kladdkaka (: vi ska fira Frida o Markus som fyller år.
Ikväll blir det antagligen att dra till Emilia o kolla film (:
Myspys!

Puss <3

Natti

Nu har vi kollat klart Narnia, prins caspian och varit i stallet o fläppt in min kuse :)
Jag hade faktiskt inte sett filmen, så den var väl dra (: bättre än 1an.
Imorn bitti ska jag täcka, fodra och ta ut två hästar för första gången på väldigt länge. hur att pappa är med så kan han ta sisu... så får jag ta mumlan (: Hon är så himla stor bara... om man jämför med min lille ponny lixom (:

Ne nu ska jag sluta babbla o gå o sova ist. Massa plugg i helgen. Not good.

Nästa helg kommer min moster hem, och så är det ju hubertus. någon som ska rida hubertus eller bara åka o kolla?

Puss ! <3

Filmtime

... med brorsan (:
Pappa har köpt nya filmer till min bror nu när han är sjuk (:
Dom är är det



Vi startar med ;



Trevlig kväll (:


Så söta!

Måste bara visa er våra underbart söta kattungar!
Dom är redan jättetama.
Vad tycker ni dom ska heta?
jag tycket att den vita ser ut som en Maja, men Emma tycker att den grå ska heta Astrid och den vita Pelle (: Fast jag tror den vita är en tjej o den grå en kille!









Sötnowsarna (: <3

Hemma igen

Tjosan i trosan :D
haha ne men...
Jag kom precis hem från stallet nu. Jag o sisu bråka med varandra idag igen så det blev ingen vidaree träning. Provade trava för första gången idag, dock bara typ 20 meter.
Jag stack till Patricia efter jag varit hos sisu och satt där i 2 timmar o snacka med Felicia, Jessica och Linda :)
Tog även lite kort på Lindas islänning. Gjavar heter han men vet inte om han stavas så xD






Och jag blev kär i Islänningar!! :D

<3

Stallet nästa!

Nu ska jag iväg till stallet. Ska försöka vara bättre kompis med min ponny än vad jag var igår!
Någon som vill se lite bilder när jag kommer hem ?

Utlänning?

Förut slog den här tanken mej...
Vi svenskar är rätt jävliga egentligen. Vi är ganska rasistiska när vi pratar. När vi pratar om någon med utländsk bakgrund, ursprung eller som är besläktad med någon som inte är från sverige... Då pratar vi om dem som "utlänningar". Men man är inte en utlänning bara för att man är besläktad med någon som inte är svensk? man är väl inte utlänning bara för att man har en annan hudfärg? Om man har föräldrar eller farföräldrar som invandrat i sverige men du själv är född här så är inte du någon invandrare. Det är väldigt ofta som vi klassar de med mörkare hudfärg för invandrare eller utlänningar, men jag tycker verkligen att detta är fel. Man kan vara född i sverige, vara svensk medborgare, tala korrekt svenska och ja allt det där... men också att ha en mörk hudfärg och släkt i ett annat land.... men för det tycker inte jag att man är utlänning. Än mindre tycker jag att befolkningen har rätt att kalla dessa personer för invandrare, för det är de verkligen inte. De är lika svenska som oss, bara att deras släckt har ett annat ursprung.


Världens bästa mormor

Här kommer ett litet annorlunda inlägg. Jag tänkte nämligen berätta lite om min mormor, eftersom jag tycker att hon är så otroligt tuff och verkligen en bra förebild för hur jag skulle vilja vara när jag kommer upp i den åldern.

Min mormor är verkligen stentuff, och det vet jag att flera av mina kompisar också tycker. Hon är en riktig sportfåne. Förutom att hon golfar så åker hon utförsskidor, tjejvasan varje år, hon cyklar på "räsercykel", motionsspringer och dansar. Hon är hur aktiv som hellst och enligt mej och min mamma är hon aldrig hemma! Jag menar... Hon håller på med tre gånger så mycket sporter än vad jag gör! Min mormor har msn, hon går på datakurs... Alltså hon har till och med Facebook!

Hon skämmer bort både mej och min bror pinsamt mycket med massa shoppingrundor och pressenter. Hon ställer upp och skjutsar och hämtar och finns alltid till när vi behöver henne.

Jag tror inte att det finns någonting dåligt med min mormor. Det ända som är dumt är att hon är usel på att ge kritik! Jag menar.... hon tycker ju jag är sötast i världen hur ful tröja jag än provar (:
Min mormor är verkligen sjukt tuff och hon är verkligen den bästa som finns. Det finns ingen som är snällare än henne!

Jag älskar dej mormor <3


Godmorgon !

Hej hej :)
nu har jag lite bråttom iväg till skolan. sak fixa mej det sista o försöka hinna med lite frukost.
har bara en lektion i skolan idag så jag slutar vid 10, gött som fan !
Ha en bra dag (:

Så här ser jag ut idag!


23.58

Sådär! Nu var Bloggen allt fixad.. (: Älskling hjälpte mej när jag fick ett utbrott när jag inte hitta en jävla kod! Tack hjärtat (: <3
Har kollar true Blood och längtar redan som fan tills nästa onsdag! Kollade på Livet i fagervik med, eller vad det nu heter. Nu ska jag krypa ner i min säng o smsa världens bästa pojkvän !
Natti (:
 <3

Design påbörjad!

Jaa... en header är iaf på plats nu.
Lovar att komma igång med bloggen till helgen... Nu när mitt "Nya liv" är igång och allt!
Hade ju tänkt fixa klart bloggen idag men har inte hunnit för jag har suttit med min bror och flummat framför tven xD och innan det var jag hos min puckoponny som var elak mot mej idag.
Och nu hitter jag varken skriva eller fixa mer för nu börjar mitt nya favvoprogram :)
TRUE BLOOD!!
<3


Johannas första inlägg

Tjaa

Johanna orkar inte skriva här, så detta inlägget är inte från henne.

Johanna är i skolan nu och jobbar inte med någonting, & hon kom i tid idag faktiskt.

Johanna börjar från och med nu att blogga.

Kram / Emelie & Emilia


RSS 2.0