Dagens ridpass!

Idag hoppade jag i Picis paddock.... Och det tyckte verkligen inte Sisu om. han var riktigt sur på mej. Började med o trimma lite lätt, lång låg form och han gick skitfint och bjöd riktigt bra för att vara Sisu! Men sen började jag rulla lite på hinder, och han totaldog. Fattar inte vad det är med den hästen! Så jävla lat är han... Så fort det blir jobbigt så tycker han det blir tråkigt. Men han hoppade ändå fint, men helt utan bjudning. Så den höjde jag upp hinder allt eftersom, och sedan rulla jag lite på 1 meter på ett räcke. Underlaget var riktigt dåligt dessutom... jättetungt för honom. Så han var duktig ändå tycker ja, fast han var så dum mot mig.

Efteråt hoppade jag av som alltid i paddocken, och tränade lite från marken. Så dåligt som det gick med markträningen har det fan ALDRIG gått. han var riktigt sur på mig för att jag tvinga honom jobba haha! Ha VÄGRA göra bergsgeter och "vinka" . Han har ALDRIG vägrat göra bergsgeten med mej förut för han älskar det tricket. Han trotsa mig vid inkallningen och kom bara fram EN enda gång. Haha asså jag hade verkligen förstårt hans humör! Han trotsa mej som fan....

Min ponny är verkligen konstig. Han är så otroligt svår. Många som ser sisu skulle nog tro att han är en etroligt lätt häst, som är väldigt tråkig. Visst, Sisu är en jättelätt ponny, PÅ VISSA PLAN! Han lyssnar och gör precis vad du ber om och är ALDRIG rädd för saker, men han testar som in i helvete. Jag har bara kunnat sätta upp EN enda ny ryttare på Sisu som han INTE har trögat sönder med, och det är Emma. Det beror på att hon är jäkligt bastant i sin ridning. Det är precis en sån ryttare som han behöver. En ryttare som är otroligt försiktig, för att man skall kunna locka ut honom från sin egen lilla bubbla, opch faktiskt kunna jobba och ta kontakt på riktigt. Man måste BE honom för att han skall bli positiv, för annars stänger han av. Visst, han gör vad du ber om, men det är uta någon livsglädje, utan harmoni och utan någon som hellst kontakt.

Nej gud vad långt det blev... Får nog ta o skriva om det i ett annat inlägg ngn ggn. Det är nog många som itne förstår sig på min häst! Så även jag.... fram tills i Vintras. Det var då jag insåg att han inte alls bara var en lat, fet (INTE JUST DÅ!) ponny som inte gjorde mer än vad man bad om. Nej, det var så jag insåg att han bara ärtotalt isolerad och avstängd, och att det bakom den där skälden faktiskt finns en väldigt försiktig liten häst, som ALLTID ber om din tillåtelse.


Kommentarer
Postat av: sara

:) han såg ut att vara en bra hopp ponny. Tävlar du något?

2010-07-25 @ 16:00:38
URL: http://justyours.blogg.se/
Postat av: mamma

lillkillen<3

2010-07-26 @ 07:49:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0